Home

  Boeken

  Fragmenten

  Recensies

  Wie is Louise Flint?

  Foto's

  Links


hardcover van HoogverraadHoogverraad: mijn debuutroman.

Hoogverraad is een spannend jeugdboek voor iedereen vanaf 12 jaar. Het speelt zich af in 1241-1242 in Zuid-Frankrijk.

Op een dag komt Philippe in het bos een gevluchte ketter tegen. Het is voor Philippe zo klaar als een klontje, dat deze man is gevlucht voor de inquisitie. Als de inquisitie onderzoek naar ketters gaat doen, komt Philippe in grote moeilijkheden, want zijn beste vrienden zijn katharen.
En als Philippe verdwaalt in een sneeuwstorm, komt hij terecht in hun goed verstopte herdershut, waar slachtoffers van de inquisitie verzorgd worden. Philippe is diep onder de indruk en wil helpen.
Hij sluit zich aan bij hun geheime orde, maar wordt door de inquisitie betrapt. Samen met zijn kathaarse vriendin moet Philippe nu zelf vluchten voor de ketterjagers.
Alles lijkt verloren, maar of dat ook zo is? Lees het zelf in Hoogverraad.

Hoogverraad is gebaseerd op ware gebeurtenissen en neemt je mee naar de donkere middeleeuwen, naar een tijd waarin niemand meer te vertrouwen was. Of, misschien toch wel?
Achterin het boek staat een uitgebreide woordenlijst van moeilijke woorden en als je meer wilt weten over de katharen, kijk dan even bij Links.

 

Fragment:

Die nacht schoot Philippe overeind. Hij hoorde een vreemd geluid, als het krabbelen en krassen van ratten. Verbaasd keek hij om zich heen, maar het was te donker om te zien wat er gebeurde. De anderen hadden het ook gehoord en zaten gespannen te luisteren. Het onheilspellende geluid van krakende takken werd steeds sterker, het was overal om hen heen. Roger kwam langzaam overeind.
‘We gaan kijken,’ zei Roger beslist. ‘Kom op.’
Terwijl ze naar de wachttoren liepen werd het krassen steeds luider.
‘Volgens mij komt het dáárvandaan,’ zei Philippe. ‘Ssst.’
Tussen de schietgaten door keek Philippe naar beneden. Tegen de rotswand klommen mannen omhoog, zonder touw of krammen, alsof ze tegen de rotswand geplakt waren. In de blauwzwarte nacht leken het wel reusachtige vliegen. De adem stokte Philippe in de keel. ‘Nee,’ fluisterde hij. ‘Dat kan niet.’
‘Zij kunnen dat wel,’ zei Roger smalend. ‘Dat kunnen alleen maar huurlingen uit de Gascogne zijn, die doen alles voor geld. Het lijkt wel een zwerm insekten. En als insekten zullen we ze ook behandelen.’
Een paar dagen later was Philippe doodop. Hoe lang was hij nu al bezig met het repareren van kruisbogen, het snijden van pijlen en het poetsen van zwaarden? De huid van zijn vingers was rood en gesprongen door de felle kou, maar hij haalde diep adem en werkte verbeten door.
Philippe had het te druk om het zachte suizen te horen. Zo zacht als een windvlaag zoefde een pijl over de binnenhof, om in de stromatras naast Philippe te blijven steken. Hij schoot overeind.
‘Ze vallen aan!’ schreeuwde hij. ‘We worden aangevallen!’
Even was het een complete chaos op de binnenhof. Mannen riepen bevelen terwijl ze onder het rennen een kruisboog grepen. Vrouwen trokken en duwden hun kinderen naar binnen. De ridders van de heer van Mirepoix stonden met getrokken zwaard bij de kantelen. De dappersten klommen met een dolk tussen hun tanden op de borstwering. Toen werd het stil.
Philippe voelde zich draaierig worden van angst. Hij wilde een kruisboog pakken, maar zijn hand trilde zo dat het niet ging.

Wil je weten wat andere lezers vonden van Hoogverraad? Kijk dan even bij Recensies.

Bestellen kun je bij Bol.com of bruna.nl en natuurlijk bij de boekhandel.
Hoogverraad is ook te verkrijgen als e-book.   

 

 © by Louise Flint 2022
contact:  info@louise-flint.nl